21 november Melk van Waarde

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Zuivelboerderij de Brummenaer: Cortenoeverseweg 125 Brummen

Jan Willem Breukink legt uit dat de smaak van de bodem de smaak van de melk bepaalt. Hoe smaakt onze melk? En wat is de waarde van deze melk? Jeffrey van Mierlo en Jeanne Hartman van Sapienslifestyle leggen ons uit wat de waarde van een goede balans tussen vetzuren ons ondersteunen in een gezonde leefstijl. Melk met de juiste balans mag zijn waarde terugvinden in de maatschappij.

Programma

We zijn als samenleving op zoek naar gezonde voeding en een houdbaar voedselsysteem. Praat en discussieer mee in onze zoektocht naar vers, gezond en lokaal voedsel. De bodem van ons bedrijf en het voer wat we onze koeien voeren bepaalt de samenstelling en de smaak van onze melk. Dat proef je. De melk uit de supermarkt smaakt anders dan de verse melk van de boerderij.

Wat er precies inzit kun je aan de buitenkant niet zien. De melk wordt gemonsterd op percentage vet en eiwit en nog een aantal makkelijk meetbare parameters. Er wordt er niet gekeken naar de balans tussen de vetzuren; omega 3 en 6.

In deze bijeenkomst bekijken we onze melk. Zuivelboerderij de Brummenaer heeft heel veel kruiden [op 1 perceel meer dan 30 kruiden geteld] op het land staan, we voeren al jaren geen soja meer maar proberen met voederbieten en restproducten uit de humane sector [zoals bierborstel] onze koeien een gezonde maaltijd voor te zetten.

Wat is de kwaliteit van onze melk? Jan Willem Breukink legt uit dat de smaak van de bodem de smaak van de melk bepaald. Hoe smaakt onze melk? En wat is de waarde van deze melk? Jeffrey van Mierlo en Jeanne Hartman van Sapienslifestyle leggen ons uit wat de waarde van een goede balans tussen vetzuren ons ondersteunen in een gezonde leefstijl. Melk met de juiste balans mag zijn waarde terugvinden in de maatschappij.

Programma

  • 19.30 uur Inloop
  • 20.00 uur Welkom door Jan Willem Breukink
  • 20.10 uur De waarde van een goede balans tussen omega 3 en 6 door Sapiens Lifestyle
  • 20.45 uur Melk van de Brummenaer door Jan Willem Breukink
  • 21.15 uur Proeven van melk en kaas
  • 21.30 uur Discussie
  • 21.45 uur Afronding

Aanmelden

Graag aanmelden via info@zuivelboerderijdeBrummenaer.nl, omdat in onze inspiratieruimte maximaal 30 personen passen.