Omslag naar kringlooplandbouw - Economisch herstelfonds geopend

Op de valreep van dit jaar verzenden we de laatste nieuwsbriefeditie van 2021. Met daarin de openstelling van de subsidieregeling voor groen-economische herstel en mooie verhalen van enthousiaste agrarische ondernemers.

Veel leesplezier en een heel goed 2022.

Subsidie voor groen-economisch herstel na corona

Deze subsidieregeling is gericht op het herstel van landbouwbedrijven na de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). Met een subsidie uit het Economisch Herstelfonds (EHF) kan worden geinvesteerd in de toekomst van het bedrijf. Of u werkt in samenwerkingsverband aan een duurzaam verdienmodel voor de hele sector.

Meer informatie en aanvragen (via RVO):

Beeld: ©LNV / Daniela Haverkamp

De toekomst van boerderij Effink

In het Hof van Twente ligt boerderij Effink, gerund door de familie Kottelenberg. Moeder Joke staat bekend als De Twentse Boerin, vader Gerard is vijfde generatie boer. De sleutel voor de toekomst ligt echter bij de zesde generatie. Dochter Danique leidt ons rond en vertelt over haar twijfels en wensen.

Het verhaal:

Boerderij Effink: de koeien, de plannen, de opvolging

Beeld: ©LNV / Frank Heukels

Rentmeesterschap in Westbroek

Christianne en Rutger Hennipman vertellen open en eerlijk hoe een bijna failliet bedrijf langzaam wordt opgebouwd tot een bruisende en biologische melkveehouderij met ruimte voor KoeWARK, geloof, gezin, ganzen en optimisme over de toekomst. Te beginnen met 2022.

Het verhaal:

De Bonte Parels: Natuurgebied, rentmeesterschap en bioboerderij

Beeld: ©De Bonte Parels

Fruitteelt onder zonnepanelen

Kun je de bodem onder zonnepanelen ook gebruiken voor teelt? Het dubbele gebruik van dezelfde vierkante meters wordt momenteel onderzocht door het bedrijf Green Meteoor. Op een aantal proefopstellingen worden onder andere aardbeien, blauwe bessen en frambozen gekweekt. Hoe?

Lees het verhaal:

Pionieren met teelt onder de zonnepanelen

Beeld: ©Green Meteor