Korte keten

De Nationale Handelsmissie Korte Keten is vastgelegd in de videoreeks ‘Dichtbij boert beter’. Op 5 oktober sloten we deze Nationale Handelsmissie Korte Keten af met een bijeenkomst die live werd gestreamd. Met het publiek in de zaal en via webcast gingen we in gesprek over de toekomst van de korte keten. Op deze pagina een overzicht van alle gemaakte video's en een verslag, in drie delen, van het gesprek met Minster Schouten.

Beeld: ©LNV

Talloze initiatieven en regionale deals laten zien dat korte ketens werken. Voor de bedrijven zelf én voor de natuurlijke balans en leefbaarheid in de omgeving. Deze zomer gingen we daarom met minister Carola Schouten op Nationale Handelsmissie door Nederland. Om de pioniers van de korte keten op te zoeken, te ondersteunen en nieuwe kansen te ontdekken.

De Nationale Handelsmissie Korte Keten is vastgelegd in de videoreeks ‘Dichtbij boert beter’. In vier afleveringen krijg je een kijkje achter de schermen van lucratieve deals en inspirerende samenwerkingen. We zien hoe de boer minder afhankelijk wordt van de grillen van de markt. Hoe bijzondere streekproducten weer hun weg vinden naar ons bord. Hoe producenten waarde toevoegen aan de omgeving. En hoe de korte keten kan helpen de ambities voor kringlooplandbouw te realiseren.

Webcast

Op 5 oktober hebben we de Nationale Handelsmissie Korte Keten afgesloten met een bijeenkomst die live werd gestreamd. Met het publiek in de zaal en via webcast gingen we in gesprek over de toekomst van de korte keten. Geïnspireerd door de succesvolle voorbeelden die we in het land hebben gezien, liggen er legio kansen voor nieuwe samenwerkingen.

De gehele uitzending is hier in drie gedeelten terug te zien.