Omslag naar kringlooplandbouw - Regelingen en ondersteuning

Het platform heeft recent een behoorlijke transformatie ondergaan. Er zijn regelingen en andere ondersteuning toegevoegd voor agrarische ondernemers die een volgende stap richting toekomstbestendige landbouw willen zetten. Zoals onder andere de openstelling van Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (Sabe).

Regelingen en ondersteuning

Er is een uitgebreid aanbod aan regelingen en ondersteuning beschikbaar voor agrariërs die willen investeren in duurzame landbouw. De belangrijkste hebben wij verzameld en lichten wij kort toe, voordat we doorverwijzen naar het juiste loket voor aanvraag of meer informatie.

Bekijk hier het huidige aanbod Regelingen en ondersteuning:

Regelingen en ondersteuning

Sabe

Onder de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (Sabe) vallen een aantal verschillende soorten subsidies en regelingen. Zo kunnen er projectsubsidies worden aangevraagd en waren er vouchers beschikbaar voor het inhuren van onafhankelijke adviseurs.

Cursusvouchers stikstof

Wil je kennis opdoen en toepassen over stikstofreductie op bedrijfsniveau? De focus ligt bij deze cursus op kennisontwikkeling en toepassingsmogelijkheden voor het eigen bedrijf om onderbouwd zelfstandig keuzes te maken als het gaat om het reduceren van de stikstofemissie.

Sabe cursusvouchers stikstof
Beeld: ©LNV

Joke, melkveehouder: "Alleen ga je dan wel sneller. Samen kom je verder.”

Gevraagd naar haar liefde voor het Drentse landschap, zegt Joke: “Het maakt onderdeel uit van ons bedrijf. Er valt meer voordeel te halen uit samenwerking met natuurorganisaties. Zowel voor de natuur als voor ons bedrijf.  Want alleen ga je dan wel sneller. Samen kom je verder.”

Bekijk het portret van Joke

Akkerbouwer Anco focust op een gezonde bodem

“De grond is hier erg goed, dus we richten ons op kwaliteit. Op hoogwaardig pootgoed.” Volgens Anco klinkt dat eenvoudiger dan het is. “De productie is enorm gegroeid, we gaan de komende jaren tegen de grenzen aanlopen van wat de grond kan hebben. Daarom zijn we erg bezig met de bodem- en waterkwaliteit.”

Bekijk het portret van Anco

Evenementen

In de langzaam opentrekkende wereld staan er ook weer een aantal interessante en leerzame bijeenkomsten gepland. Zo staat ook dit jaar het innovatieve event GROW op de agenda. Limburgse agrofood gerelateerde studenten verrassen het bedrijfsleven met fantastische, innovatieve agrofood concept-ideeën.

Het volledige overzicht vind je hier:

Activiteiten van demobedrijven