Omslag naar Kringlooplandbouw - Nieuwe subsidiemogelijkheden

Nieuwe Sabe-regelingen, een prachtig verhaal over regeneratief boeren door drie ervaringsdeskundigen en ondersteuning krijgen van het Nationaal Groeifonds. Ook deze editie van de nieuwsbrief zit vol praktische, leerzame en inspirationele tips en ondernemerservaringen.

Regeneratief boeren onder de rook van Nijmegen

Hoe werkt regeneratief boeren? Waar halen deze boeren hun inpiratie en eerste kennis vandaan? Waar lopen ze in de praktijk tegenaan? Het verhaal van Anne van Leeuwen en Ricardo Cano Mateo en hun ervaringen op boerderij Bodemzicht is eyeopener, praktisch en hoopvol tegelijk.

Lees hun verhaal:

Regeneratief boeren, hoe dan?

Toegang market garden met bordje
Beeld: ©LNV

Investeren met het Nationaal Groeifonds

Met het Nationaal Groeifonds trekt het kabinet voor de komende 5 jaar € 20 miljard uit voor projecten. Het gaat om gerichte investeringen op drie terreinen waar de meeste kansen aanwezig zijn voor structurele en duurzame economische groei:

  1. kennisontwikkeling
  2. onderzoek, ontwikkeling en innovatie
  3. infrastructuur

Op 1 november is bekend gemaakt welke voorstellen van de ministeries worden ingediend voor een administratieve en procedurele toetsing bij de Toegangspoort van het Nationaal Groeifonds. Deze Toegangspoort wordt door RVO uitgevoerd.

Er wordt in eerste instantie gecheckt of de voorstellen technisch voldoen aan de criteria. Het betreft dus nog geen inhoudelijke toetsing of weging.

Volgende stap is dat de voorstellen worden voorgelegd aan de beoordelingsadviescommissie. In januari wordt bekend welke voorstellen hiervoor in aanmerking komen.

Voor meer informatie over het Nationaal Groeifonds:

Nationaal Groeifonds

Beeld: ©B-Four Agro

Het is klimaatweek

Deze week is het Nationale Klimaatweek. "Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat". Door het hele land vinden activiteiten plaats met aandacht voor het klimaat vandaag en morgen.

Op de website is meer informatie te vinden over de klimaattop in Glasgow, het volledige programma, de Klimaatburgermeesters 2021 en voorbeelden van geslaagde projecten.

Alles over de Klimaatweek:

Nationale Klimaatweek

Beeld: ©Huiberts Bloembollen