26 oktober Introductie kaasmaken en afzet organiseren

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Boerderij De Eenzaamheid in Warmond

In deze workshop leer je in een ochtend alle basics van het kaasmaken. Kaasmaker Joost van Schie demonstreert de bereiding van Wilde Weide kaas (Goudse kaas) en samen met zuivelexpert Gea van der Puijl bespreken we het bereidingsproces, benodigde ruimte en instrumenten om kaas te maken en te rijpen, regelgeving en marketing & verkoop.

Programma

08.30u Verzamelen, overvaren & kennismaken 
09.00u Demonstratie kaasmaken deel 1 
10.30u Koffie 
11.00u Demonstratie kaasmaken deel 2 
11.15u Bedrijfsmodel Boerderij de Eenzaamheid 
11.30u Afzet organiseren 
12.00u Afsluiting en overvaren 

Familie van Schie maakt al zo’n 150 jaar Goudse boerenkaas Boerderij de Eenzaamheid. De biologische Wilde Weide kaas wordt zowel in de buurt van de boerderij verkocht als in steden als Londen, New York en Singapore.  Overweeg je te starten met kaasmaken of zoek je inspiratie om jouw proces of afzet te verbeteren? Meld je dan aan voor deze workshop! 

Meld je hier aan voor dit evenement

Aanmelden kan via dit formulier 

Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van De Veenbeweiders: klik hier voor meer evenementen en informatie