Demobedrijven

Er zijn veel manieren om jouw bedrijf voor te bereiden op de toekomst. Maar wat past er nu bij jou als ondernemer? Bezoek een Demobedrijf Duurzame Landbouw en laat je inspireren door een aanstekelijk verhaal over duurzaam ondernemerschap. Ga het gesprek aan en laat de Groene Vonk op je overslaan.

De Demobedrijven Duurzame Landbouw zijn agrarische bedrijven die stappen hebben gezet naar duurzaam ondernemerschap. Op hun bedrijf laten de ondernemers jou zien hoe ze dit hebben aangepakt en welke stappen ze nog willen nemen. Een eerlijk verhaal over risico's nemen, fouten maken, successen vieren en perspectief creëren voor de toekomst van je bedrijf. 

Op maandag 9 oktober openen de ondernemers hun deuren tijdens de Landelijke Demodag Duurzame Landbouw.

Klik hier om je aan te melden! 

Activiteiten van demobedrijven

Boeren Burendag bij de Groningse demonstratiebedrijven akkerbouw

Met Boeren Buren verbinden we de agrarische sector met burgers en consumenten en laten we zien welke vitale rol de boeren en tuinders hebben in het bestaan van ons allemaal. Bij Mts. Dun laten 3 Groningse demonstratiebedrijven zien met welke innovaties zij bezig zijn voor duurzamere landbouw.

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Tweede boerdendiep 2, Musselkanaal

Landelijke Demodag Duurzame Landbouw

Op maandag 9 oktober openen de Demobedrijven Duurzame Landbouw hun deuren om jou als agrarisch ondernemer mee te nemen in hun weg naar toekomstbestendig ondernemen. Bezoek een bedrijf bij jou in de buurt, laat je inspireren en ga het gesprek aan over de toekomst van jouw bedrijf.  Plan je bezoek!

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Demobedrijven verspreid door het hele land

Introductie kaasmaken en afzet organiseren

In deze workshop leer je in een ochtend alle basics van het kaasmaken. Kaasmaker Joost van Schie demonstreert de bereiding van Wilde Weide kaas (Goudse kaas) en samen met zuivelexpert Gea van der Puijl bespreken we het bereidingsproces, benodigde ruimte en instrumenten om kaas te maken en te rijpen, regelgeving en marketing & verkoop.

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Boerderij De Eenzaamheid in Warmond

Experiment met groenbemesters

Van diverse mengsels van groenbemesters worden bij Tuinderijen de Es en de Guijt vergeleken wat het resultaat is qua structuur, biodiversiteit en bodemleven. 

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Tuinderij de Es in Haaren

Bekijk een overzicht van de demobedrijven in jouw sector

Zes demobedrijven uitgelicht