13 september Groeien naar Morgen Webinar over Nieuwe openstelling SABE-regeling

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Uitleg over en toelichting op twee nieuwe openstellingen binnen de SABE-regeling.

Heb je hulp nodig bij het opstellen van een bedrijfsplan voor het verduurzamen van je bedrijf? Of ben je zelf al goed op weg richting een duurzame bedrijfsvoering en wil je je collega’s jouw verhaal vertellen en laten zien hoe jij dat hebt aangepakt? Vanaf 1 november kun je daarvoor financiële ondersteuning krijgen via de Sabe-regeling. 

De Sabe-regeling (Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie) helpt ondernemers in de landbouw bij het verduurzamen van hun bedrijf, via vouchers of projectsubsidies. Daarnaast wil de regeling agrariërs inspireren met mooie praktijkvoorbeelden. Vanaf maandag 1 november kan er subsidie worden aangevraagd voor drie onderdelen:

  • projectsubsidies voor praktijknetwerken,
  • subsidie voor demonstratiebedrijven van duurzame landbouw,
  • subsidievouchers voor het laten opstellen van een bedrijfsplan (gericht op duurzame bedrijfsvoering) door een erkende onafhankelijke bedrijfsadviseur.

De laatste twee onderdelen (demonstratiebedrijven en bedrijfsplanvouchers)  zijn nieuw en worden in dit LNV-webinar nader uitgelegd.

Gesprek

Tijdens dit Groeien naar morgen webinar gaat moderator Jessica van Spengen in gesprek met beleidsmedewerkers van het ministerie van LNV. Zij vertellen over de mogelijkheden van de verschillende onderdelen. Verder zijn Frank Verhoeven (Boerenverstand) en boer Johannes Regelink (burgerboerderij De Patrijs) aanwezig om hun ervaringen met demonstratiebedrijven en het opstellen van een bedrijfsplan met ons te delen.

Het webinar komt na afloop in zijn geheel op het platform te staan.