LNV lanceert Platform voor Omslag naar Kringlooplandbouw

Als onderdeel van de visie op kringlooplandbouw van Minister Carola Schouten, heeft het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselvoorziening de website Platform voor Omslag naar Kringlooplandbouw gelanceerd, waarop de transitie naar kringlooplandbouw kan worden gevolgd.

illustratie omslag naar kringlooplandbouw
Beeld: ©LNV

Op het platform wordt in tekst, beeld en geluid ingegaan op ervaringen van veehouders, akkerbouwers, tuinders en vissers met betrekking tot hún specifieke ervaringen met de omslag naar kringlooplandbouw.

Positieve en enthousiaste ervaringen, maar zeker ook de moeilijker en soms zelfs frustrerender trajecten komen aan bod. De omslag is lang, onvoorspelbaar en kent zeker veel uitdagingen.

Op het platform staan met name verhalen van allerlei verschillende agrarisch ondernemers, die vertellen over hoe zij het aanpakken, waar ze tegenaan lopen en hoe ze omgaan met alles wat op hun pad komt. Het is een bonte verzameling ervaringen, die kan inspireren, aanzetten tot actie of juist manen tot enige voorzichtigheid. Het is de bedoeling dat er elke week nieuwe verhalen worden toegevoegd aan het platform, dat ook gaat worden uitgebreid met een nieuwsbrief.

Voor meer vragen en informatie over het Platform voor Omslag naar Kringlooplandbouw kun je terecht op LNV-visietraject@minlnv.nl.

Beeld: ©Bloeiend Boerenland