Boeren krijgen eigen platform voor landbouwkundige onderzoeken

CRKLS gaat het heten, het platform dat door een aantal kennisinstellingen wordt opgezet en waar de Nederlandse landbouwer onderzoeken kan vinden over de sector. CRKLS is een initiatief van Misset Uitgeverij, Wageningen University & Research, Aeres, Groen Kennisnet en de Brancheorganisatie Akkerbouw.

Beeld: ©Frank Heukels

"De kracht van CRKLS zit in de samenwerking en bundeling. Op het moment is veel kennis over de akkerbouw verspreid over veel verschillende instellingen en lang niet altijd geschreven met oog voor de beroepspraktijk. Met CRKLS hopen we de onderzoekswereld en praktijkwereld dichter bij elkaar te brengen voor een innovatieve, veerkrachtige en toekomstbestendige akkerbouw," aldus het bericht op Groen Kennisnet.

De basis van het nieuwe platform bestaat bij de start al uit een ruim aanbod aan onderzoeken. Zo draagt BO Akkerbouw meer dan 100 lopende en afgeronde onderzoeken aan en levert Groen Kennisnet de resultaten van diverse projecten en artikelen uit vakbladen. Het volledige aanbod wordt ook ontsloten op het vernieuwde Groen Kennisnet, dat in september live gaat.