AgroProeftuin De Peel komt met vier themadagen voor Boeren van de toekomst

Heel veel boeren zijn op zoek naar nieuwe manieren van voedsel produceren. Een lastige maar broodnodige zoektocht. De vraag is gaat de sector zelf bepalen hoe we onze toekomst vormgeven, of gaat het beleid dat doen? Wij geloven in het heft in eigen handen nemen, pro-actief zijn en laten zien dat boeren de oplossingen zelf hebben. Daarom organiseert AgroProeftuin de Peel 4 themadagen voor en door boeren waarin we werken aan nieuwe experimenten voor het eigen boerenbedrijf.

Doel van deze dagen is om nieuwe proeven en experimenten op te starten. Dat kan op individueel bedrijfsniveau zijn, of in samenwerking met andere partijen. Ook zijn er instrumenten beschikbaar om een proef of onderzoek tot wasdom te brengen. Daarnaast denken we mee over de begeleiding van proeven. Op de vierde en laatste dag treffen alle deelnemers elkaar om hun proefopzet en het verdienmodel aan te scherpen.

Voor wie:

  • Loonwerkers
  • Opvolgers van de toekomst
  • Akkerbouwers
  • Tuinders
  • Veehouders

Wat levert het op:

  • Helderheid over welke data & tech relevant zijn voor jouw op te lossen vraagstuk
  • Inzicht in het voorkomen van uitspoeling, koolstofopslag & verminderen van verdichting
  • Inzicht in succesvolle eiwitteelten van eigen bodem
  • Een proefopzet voor je eigen bedrijf
  • Een nuttige en praktijkgerichte middag met collega-boeren

Aanmelden

Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden voor alle vier de dagen (passe-partout), of voor individuele sessies. Deelnemers met een passe-partouts hebben gegarandeerd plek.

Op 15 april, de laatste van de 4 dagen, hopen we alle deelnemers samen te treffen.

Aanmelden of meer informatie opvragen kan per mail.

De themadagen