"We moeten met elkaar sparren en informatie uitwisselen”

Rudi Luimes heeft , samen met z’n broer en ouders, een akkerbouwbedrijf in Marknesse. Als perfectionist denkt Rudi continu in nieuwe oplossingen. Innovaties die zijn verdienmodel ten goede komen. 

Het grootste ‘ding’ waar Rudi tegenaan loopt is dat de politiek en een deel van de samenleving niet meer het vertrouwen hebben dat de boer het beste voor heeft met alles. 

Beeld: ©LNV

“Uiteindelijk kunnen wij onze boterham alleen verdienen als de opbrengsten goed zijn en we goed voor de grond zorgen. Daarvoor is samenwerking met collega-boeren heel belangrijk. Wij boeren hebben elkaar heel hard nodig, we moeten met elkaar sparren en informatie uitwisselen. In de sector zit kennis zat, die hoef je alleen nog maar op te halen.”

Wil je ook de volgende stap voor je bedrijf zetten? Bekijk het aanbod aan regelingen en ondersteuning.

“Heel veel kennis is er al’, zegt Rudi. Groen Kennisnet is daarvan ook een voorbeeld. Met een kennisbank met honderdduizenden digitale vrij toegankelijke kennisbronnen. Met voor akkerbouwers bijvoorbeeld informatie over natuurinclusieve landbouw, ziektenbestrijdingen precisielandbouw. Bekijk Groen Kennisnet.