Drieluik van minidocumentaires Agri meets Design

Tijdens de Dutch Design Week ging een drieluik van minidocumentaires in première, gemaakt in het kader van het 7-jarig bestaan van Agri meets Design.

Het drieluik laat meerjarige trajecten zien, waarin de agrifood en creatieve sector samenwerken aan de transitie naar een duurzaam landbouw- en voedselsysteem. Deze drie ontwikkelingen worden gedragen door vastberaden ontwerpers en boeren, waarbij Agri meets Design de ontwikkelingen een impuls gaf.

Systemic designer Sietske Klooster - als buitenpromovendus verbonden aan de ontwerponderzoeksgroep Systemic Change aan de TU Eindhoven - analyseerde deze drie praktijken op overlappende kenmerken. Kenmerken die de transformerende samenwerking tussen de agrifood en de creatieve industrie karakteriseren. Vanuit deze analyse regisseerde ze dit drieluik. Het drieluik laat de samenwerking zien vanuit de perspectieven van verschillende boeren, ontwerpers, beleidsmakers bedrijfsleven en belangenorganisaties.

Kijk en vergelijk deze drie grote verhalen in een notendop en ontdek de bijzondere kenmerken van samenwerking tussen boeren en ontwerpers, agrifood en creatieve industrie.

Agri meets Design betreft een netwerksamenwerking tussen de provincies Noord-Brabant, Overijssel, het ministerie van LNV en ZLTO die de minidocumentaires mogelijk hebben gemaakt. Agri meets Design stimuleert de samenwerking tussen designer en boeren om te komen tot nieuwe creatieve ideeën en oplossingen, zoals de beelden laten zien. De minidocumentaires kwamen tot stand in samenwerking met de verschillende partijen die daarin aan het woord komen. Kijk voor meer informatie op de website van Agri meets Design.

Foodcabinet Melksalon

Foodcabinet OpenSource

Heeft u ook goede ideeën voor kringlooplandbouw? Bent u op zoek naar een samenwerkingspartner of wilt u advies over kringlooplandbouw? Het ministerie van LNV nodigt u uit uw vragen en initiatieven te delen via het Doe mee loket.

Publicatiedatum op deze site: 29 november 2019