Zuco Dokkum, noemen ze zich. Drie ondernemers met als doel hun verse producten beter, sneller en lekkerder bij het grote publiek te krijgen. Hessel Jan Sinnige vertelt over de ambitie van de zuivelcoöperatie en hoe ze de processen hebben ingericht.
Het succes komt tot stand samen met een aantal meedenkende en -ontwikkelende partners, maar vooral ook in samenwerking met vele afnemers. Hessel Jan noemt het ‘een regionale kringloop’, het is inderdaad een voorbeeld van hoe je samen, creatief en ondernemend op een hele gezonde en duurzame wijze lekker voedsel kunt produceren en ook nog een bedrijf draaiende kunt houden.
Dit verhaal is onderdeel van een serie artikelen voor deze website (tussen 2019 en 2021) waarin agrarisch ondernemers vertellen hoe zij werken aan de omslag naar kringlooplandbouw. Op Groeien naar morgen lees je verhalen van agrariërs die stappen zetten en maak je kennis met de Demobedrijven.
Publicatiedatum op deze site: 8 april 2020