Demobedrijven in Limburg

Wil je meer weten over maatregelen voor een duurzame, stikstofarmere en meer extensieve bedrijfsvoering? Demobedrijven zijn agrarische ondernemingen die al grotendeels de omschakeling hebben gemaakt. De deelnemende bedrijven dienen als inspirerend praktijkvoorbeeld voor andere agrariërs. Wil je ook de volgende stap voor je bedrijf zetten?

Maak kennis met de demobedrijven in Limburg.

Tuinbouwbedrijf maatschap Lucassen

Pieter en Marcel Lucassen zijn derde generatie agrariërs op hun bedrijf in Afferden. Ze zijn al jaren bezig met het verduurzamen van de bedrijfsvoering.  “Ik ben op een hele andere manier naar de bodem gaan kijken.”

Boomkwekerij Fleuren (Baarlo)

Boomkwekerij Fleuren is een derde generatie familiebedrijf en bestaat al 100 jaar. “Het bedrijf is in 1922 begonnen en we zijn altijd al een fruitbomenkwekerij geweest, eerst hoogstam, toen half hoogstam en nu laagstam”, vertelt Yannick die op de innovatie afdeling van het bedrijf werkt. “Dat hoor je niet veel binnen de agrarische sector, een research and development tak.” Fleuren onderscheidt zich dan ook wezenlijk door veel aan onderzoek en ontwikkeling te doen om zo duurzamer te kunnen produceren. 

Bekijk alle demobedrijven per sector

Wil je zoeken naar een demobedrijf in jouw sector?