Demobedrijven in Drenthe

Er zijn veel manieren om jouw bedrijf voor te bereiden op de toekomst. Maar wat past er nu bij jou als ondernemer? 

De Demobedrijven Duurzame Landbouw zijn agrarische bedrijven die stappen hebben gezet naar duurzaam ondernemerschap. Op hun bedrijf laten de ondernemers jou zien hoe ze dit hebben aangepakt en welke stappen ze nog willen nemen. Laat je inspireren door een eerlijk verhaal over risico's nemen, fouten maken, successen vieren en perspectief creëren voor de toekomst van je bedrijf. 

Maak kennis met de demobedrijven in Drenthe.

Melkveebedrijf 't Maatkamp

Een gangbaar melkveebedrijf dat zich concentreert op duurzaam ondernemen in combinatie met een goed verdienmodel. Hans Vetketel heeft al eens plaats moeten maken voor natuur- en industriële doeleinden en runt nu zijn bedrijf met 100 melkkoeien in Koekange. "Eerder keek ik naar de melkprijs, maar zich nu focus ik op de kosten van mijn bedrijf. Zodat ik kan sturen op dat waar ik zelf invloed op heb."

Natuurboerderij De Eytemaheert

Ruim zeven jaar geleden begonnen Jessica en Maurits Tepper samen een zoogveehouderij. De een komtuit de psychologie, de ander uit het bedrijfsleven. Niet geheel onbekend met de agrarische sector besloten zij het anders te doen. Ondertussen is het bedrijf verder ontwikkeld en runnen ze met een zeldzaam oud-Hollands runderras een natuurboerderij. Aanvankelijk alleen met vleesvee, later met dubbeldoel koeien – die alleen met gras worden gevoerd.

Melkveehouderij Peter Oosterhof

Al 5 generaties lang worden er koeien gemolken op het bedrijf van Peter in Foxwolde. Vroeger werd dit werk uitgevoerd door boeren, vandaag de dag door een voedselproducerend natuurbeheerder, zoals Peter zichzelf gekscherend noemt. "We moeten weer koeien fokken die van gras melk kunnen maken, de basis van een natuurlijke veehouderij. Dus ook met nog minder krachtvoer."

Bekijk alle demobedrijven per sector

Wil je zoeken naar een demobedrijf in jouw sector?