Demobedrijven in de vleesveehouderij

Er zijn veel manieren om jouw bedrijf voor te bereiden op de toekomst. Maar wat past er nu bij jou als ondernemer? 

De Demobedrijven Duurzame Landbouw zijn agrarische bedrijven die stappen hebben gezet naar duurzaam ondernemerschap. Op hun bedrijf laten de ondernemers jou zien hoe ze dit hebben aangepakt en welke stappen ze nog willen nemen. Laat je inspireren door een eerlijk verhaal over risico's nemen, fouten maken, successen vieren en perspectief creëren voor de toekomst van je bedrijf. 

Maak kennis met demobedrijven in de vleesveehouderij.

Natuurboerderij De Eytemaheert (Leutingewolde)

Ruim zeven jaar geleden begonnen Jessica en Maurits Tepper samen een zoogveehouderij. De een komtuit de psychologie, de ander uit het bedrijfsleven. Niet geheel onbekend met de agrarische sector besloten zij het anders te doen. Ondertussen is het bedrijf verder ontwikkeld en runnen ze met een zeldzaam oud-Hollands runderras een natuurboerderij. Aanvankelijk alleen met vleesvee, later met dubbeldoel koeien – die alleen met gras worden gevoerd.

Landerije de Bunte, Corney Niemeijer en Gerarda van Merkerk (Oele)

Al bijna 20 jaar wordt er op Landerije de Bunte innovatief met natuur geboerd. “We ervaren de vrijheid van ondernemerschap en autonomie en ontvangen vanuit de maatschappij waardering en erkenning voor ons werk. Dit verdient elke boer!”.

Varkenshouderij Stal van de Toekomst (Valkenswaard)

Hans geeft aan dat er gemiddeld 600 varkens minder aanwezig zijn op het bedrijf in vergelijking met andere gangbare varkensbedrijven. Toch wordt er onder de streep beter verdiend. Met verschillende integrale maatregelen wil Hans een voorbeeld zijn voor collega’s en laten zien hoe de varkenssector er in de toekomst uit kan zien.

Demoboeren op een rij
Beeld: ©Imagro

Bekijk alle demobedrijven