Demobedrijven in de vleesveehouderij

Wil je meer weten over maatregelen voor een duurzame, stikstofarmere en meer extensieve bedrijfsvoering? Demobedrijven zijn agrarische ondernemingen die al grotendeels de omschakeling hebben gemaakt. De deelnemende bedrijven dienen als inspirerend praktijkvoorbeeld voor andere agrariërs. Wil je ook de volgende stap voor je bedrijf zetten?

Maak kennis met demobedrijven in de vleesveehouderij.

Natuurboerderij De Eytemaheert (Leutingewolde)

Ruim zeven jaar geleden begonnen Jessica en Maurits Tepper samen een zoogveehouderij. De een komtuit de psychologie, de ander uit het bedrijfsleven. Niet geheel onbekend met de agrarische sector besloten zij het anders te doen. Ondertussen is het bedrijf verder ontwikkeld en runnen ze met een zeldzaam oud-Hollands runderras een natuurboerderij. Aanvankelijk alleen met vleesvee, later met dubbeldoel koeien – die alleen met gras worden gevoerd.

Landerije de Bunte, Corney Niemeijer en Gerarda van Merkerk (Oele)

Al bijna 20 jaar wordt er op Landerije de Bunte innovatief met natuur geboerd. “We ervaren de vrijheid van ondernemerschap en autonomie en ontvangen vanuit de maatschappij waardering en erkenning voor ons werk. Dit verdient elke boer!”.

Varkenshouderij Stal van de Toekomst (Valkenswaard)

Hans geeft aan dat er gemiddeld 600 varkens minder aanwezig zijn op het bedrijf in vergelijking met andere gangbare varkensbedrijven. Toch wordt er onder de streep beter verdiend. Met verschillende integrale maatregelen wil Hans een voorbeeld zijn voor collega’s en laten zien hoe de varkenssector er in de toekomst uit kan zien.

Bekijk alle demobedrijven